domingo, 30 de enero de 2011

La bicicleta

Una bicicleta és un vehicle de dues rodes, que solen ser de la mateixa mida, disposades en linia. Serveix per al transport d´una, dues o més persones, grácies a la força que s´exerceix als pedals, que es transmet al pinyò, a la roda de darrere, per mitjà d´una cadena circular. Hi ha iverses modalitats esportives, englobades dins del ciclisme, que es practiquen amb aquest vehicle.
La bicicleta fou introduїda el segle XlX a Europa, i va tenir un impacte considerable en la història, tant en la cultura com en la indústria. En l´actualitat hi ha uns mil millions de bicicleta que volten fa sigui com a mitjà de transport principal, o bé com a vehicle d´oci.
La bicicleta és un mitjà de transport sa, ecològic, sostenible i molt econòmic, tant per traslladar-se per la ciutat com per zones rurals. El seu ús està generalitzat a gairebè tot Europa, a paїsos com Holanda, Suїssa, Alemanya, algunes zones de Polònia i als paїsos escadinaus és un dels principals mitjans de transport. A l´Àsia, especialment a la Xina i a l´India, és el principals mitjà de transport.

No hay comentarios:

Publicar un comentario